Felhős, ködös idő jön, ne a munkahelyét okolja, ha fáradékonyabb a megszokottnál

D KOM20221008002
2022.10.12. 06:13
Szerdán sok helyen felhős, párás időre lesz kilátás, veszélyes időjárási jelenségre ugyanakkor nem számíthatunk. A nappali csúcshőmérséklet 17 és 21 fok között alakul, hajnalban azonban akár 6 fok is lehet.

Szerdán leginkább felhős időre számíthatunk, de rövid időszakokra a legtöbb helyen kisüt a nap. Kisebb eső, zápor csak néhol fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Ugyanakkor hajnalban néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. Kora reggel 6 és 13 között alakulhat a hőmérséklet, 

napközben azonban 17 és 21 fok között lesz a nappali csúcshőmérséklet. 

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra. 

Néhol nyirkos, párás lehet az idő

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írta, szerdán sem várható fronthatás. Főként a Dunántúlon és északon lehetnek nyirkosabb, pára-, ködfoltokkal borított területek, ahol felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Továbbra is jellemző lehet a fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, melyhez a felhősebb idő is hozzájárulhat. A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Komka Péter/MTI)