Holnap megölöm az osztálytársam – írta a 16 éves iskolás, a TEK elfogta

2022.10.13. 21:36
A Terrorelhárítási Központ beazonosította, a rendőrség pedig elfogta azt a 16 éves fiút, aki az osztálytársa megölésével fenyegetőzött egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportban. A gyanúsított ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2022. október 12-én kapott fülest arról, hogy valaki angolul azt írta be: másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A chatpartnerek arra buzdították a fiút, hogy vegye videóra a támadást.

Nem sokat teketóriáztak a nyomozók

A TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt. Ezt követően nyomban értesítette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI), majd a nyomozók még aznap este elfogták a fiút Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vették a KR NNI nyomozói. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja – olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt késsel támadt osztálytársára egy középiskolás tanuló az egyik budapesti, I. kerületi iskolában. A támadónál kalapács és olló is volt. A megszúrt fiú életveszélyes sérülést szenvedett.