Ki kell használni a napsütést, pompás idő lesz ma

B RKL20211009077
2022.10.13. 06:14
Csütörtökön többnyire napsütés lesz, csapadék nem várható. A maximumok 18 és 22 Celsius-fok között alakulnak. A kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Csütörtökön sok napsütésre lehet számítani, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék sehol sem várható. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Reggelre nyugaton többfelé, északon helyenként képződhet pára, köd, amely délelőtt feloszlik – írja az Időkép.

Hajnalban 1 és 10, délután 18 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

időjárás.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

A naposabb csütörtök után pénteken és szombaton még számíthatunk felhősebb időszakokra, és északon, északnyugaton kisebb eső, zápor is előfordulhat, sőt pénteken északnyugaton az ég is megdörrenhet néhol. A csúcshőmérséklet szombatig jelentősen nem változik, délutánonként 17–21 fok várható.

A napsütés jó hatással lehet a hangulatunkra

Csütörtökön nem lesz időjárási front felettünk, de a melegedésre érzékenyek körében melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. Fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén és vérnyomásproblémák is előfordulhatnak.

A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő. Reggel a nyirkosabb, párásabb, ködösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A sok napsütés ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Viszont könnyen meg lehet fázni, ezért ajánlott a réteges öltözet.

(Borítókép: Kerékpárosok közlekednek az őszi Népliget egyik sétányán 2021. október 9-én. Fotó: Róka László/MTI)