Változik a vonatok és a buszok menetrendje a hét végén

2022.10.13. 12:52
Változik a vonatok, a HÉV-ek és a buszok közlekedése, menetrendje a szombati munkanap-áthelyezés miatt.

A Mávinform tájékoztatása szerint a vonatok október 14-én, pénteken a munkanapi, míg október 15-én, szombaton a pénteki menetrend szerint közlekednek.

A tanulói jogviszonnyal már nem rendelkező 26 éven aluliak 33 százalékos hétvégi kedvezménye péntek 10 órától vasárnap éjfélig érvényes, ez tehát nem változik a munkanap-áthelyezés miatt.

A H5-ös (szentendrei) és a H7-es (csepeli) HÉV pénteken a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint, míg szombaton a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint jár, a H6-os (ráckevei), a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV vonalán pénteken és szombaton is a munkanapi menetrend lesz érvényben.

A közlemény szerint a Volánbusz járatai pénteken a hét utolsó munkanapjára és iskolai előadási napra, szombaton pedig a munkanapra, iskolai előadási napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

A 2022-es évben két szombati napon kell munkába menni. Az első ilyen alkalom március 26-a volt, a második és egyben utolsó lesz október 15-e. Az október 31-ei szabadnapért cserébe kell majd két héttel korábban, vagyis ezen a héten szombaton dolgozni menni.