Magára akarta robbantani lakását egy erzsébetvárosi férfi

2022.10.13. 10:26
Tizenöt ember életét veszélyeztette az az erzsébetvárosi férfi, aki a gyanú szerint magára akarta robbantani lakását egy társasházban. A rendőrség a helyszínen elfogta a feltételezett elkövetőt.

A fővárosban, a VII. kerületi Kertész utca egyik társasházának földszinti lakásában keletkezett tűz szerdán kora este. A szomszédos lakások füsttel telítődtek, a nyílászárók megégtek, tizenöt embernek kellett elhagynia otthonát, de senki sem sérült meg. A tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat – olvasható a rendőrség honlapján.

Az erzsébetvárosi járőrök a ház előtt elfogták a földszinti lakás lakóját, a 48 éves K. Gyulát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint otthonában megnyitotta a gázcsapot, majd tüzet gyújtott. A férfit közveszély okozásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A zavartan viselkedő férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy magára akarta robbantani lakását, de aztán megijedt, és kimenekült. A nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.