18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy kiskorú hasba szúrt egy fiatalt, majd lefejezéssel fenyegetőzött

2022.10.14. 15:30
Egy 15 éves hódmezővásárhelyi fiú letartóztatását kérték, miután életveszélyes sérülést okozott egy helybeli fiatalnak, majd még további három sértettet bántalmazott.

A gyanúsított szeptember 30-án éjszaka egy hódmezővásárhelyi kisvendéglő előtt rövid szóváltás után késsel hasba szúrt egy helybeli fiatalt. Az elkövető a bűncselekmény elkövetése után elhajtott biciklijével a helyszínről. A sértettet életveszélyes állapotban kórházba kellett vinni, ahol azonnal megműtötték.

Két nappal később a kiskorú gyanúsított ugyancsak Hódmezővásárhelyen, az egyik játszótéren egy fémtárggyal fejen ütött egy férfit, majd egy, a helyszínen tartózkodó másik sértettet fejen ütött és megrugdosott, súlyos sérüléseket okozva. Egy hét elteltével a gyanúsított az egyik helyi sportcsarnok előtt egy szál cigaretta miatt keveredett nézeteltérésbe egy kiskorú fiúval, akit ezután megütött, nyakánál fogva a földre vitt, és megfenyegetett, hogy levágja a fejét.

A főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a fiú letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója hoz döntést – áll a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.