Forgalmi változások lépnek életbe hétfőtől a Honvéd utcai távhővezeték építése miatt

2022.10.14. 13:31
A távhőellátáshoz szükséges csővezeték-fektetési munkálatok miatt hétfőtől forgalmi változások lépnek életbe az V. kerületben, a Honvéd és a Szemere utcában – közölte a Budapesti Közművek (BKM) Főtáv Távhőszolgáltatási Divíziója pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint teljesen lezárják hétfőtől a Honvéd utcát a Balaton utca és a Szent István körút között, valamint a Stollár Béla és a Balaton utca között. A Szemere utcában a Szent István körút és a Markó utca között kétirányú forgalmi rend lép életbe.

A 15 és 115 jelzésű autóbuszok útvonala is megváltozik hétfőtől: a Honvéd utcai megállóhely ideiglenesen átkerül a Szent István körútra, a MOL Bubi-állomás mellé. A Szent István körút és a Stollár Béla utca között a buszok a Szemere utcán közlekednek majd.

A munkálatok alatt, október 17-től a Honvéd utcában a Szent István körút és a Markó utca között mindkét oldalon, a Szemere utcában a Szent István körút és a Stollár Béla utca között a páros oldalon és a 17. szám előtt, továbbá a Honvéd tér két végén megszűnik a parkolási lehetőség – írták.

A közlemény szerint az ideiglenesen megszűnő parkolóhelyek helyett a Főtáv a környéken élő, érvényes kerületi várakozási engedéllyel rendelkező kerületi lakosok részére a Szabadság téri mélygarázsban nyújt ingyenes parkolási lehetőséget. 

A BKM korábbi közleménye szerint a Honvéd utca Markó utca és Szent István körút közötti részén a szakaszos lezárásokkal járó munkálatok várhatóan 2023 májusában fejeződnek be.