Magyar nőket szervezett ki külföldi prostitúciós munkára egy kálózi férfi

2022.10.14. 19:54

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya folytat nyomozást L. László 39 éves kálozi lakossal szemben több ember szexuális és munkacélú kizsákmányolása miatt – írja a police.hu.

A felderítők olyan információkhoz jutottak, ami szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartja el magát, nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre. A nyomozók adatai szerint ezt már tíz éve folytatja.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyság területén dolgoztak prostituáltként. A szexuális tevékenységükkor megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük vagy hozniuk. A szexmunkára kényszerített nőket szerelmet színlelve áltatta különböző hazugságaival.

A lányoknak felvázolt történet az volt, hogy a neki átadott pénzekből fogja előkészíteni a közös életüket. Ha azonban valamelyikük nem akart tovább dolgozni, akkor megfenyegette, hogy megveri. Volt olyan alkalom, amikor a férfi fel is pofozta az egyik áldozatot, amikor az ellenszegült neki.

A sértettek olyan sanyarú sorból kerültek bele ebbe az új létbe, hogy oda nem akartak visszakerülni,

ráadásul az elkövető fenyegetéseinek hatására mindent megtettek a férfinak, aki kizsákmányolta őket.

Több millió forintot vett el a kizsákmányoltaktól

Nemcsak a lányok voltak a sértettjei, hanem egy férfi ismerőse is, akit Kálozon a munkása volt. A 37 éves férfit teljes mértékben kihasználta. Ugyan ételt és fekhelyet biztosított számára, de az elkövető által használt lakóingatlanhoz tartozó épületrész – ahol a sértettnek aludnia kellett – mindössze 3 négyzetméteres volt. Sem áram, sem fűtés, sem ablak nem volt a helyiségben, abban csak egy ágy fért el. A lakhatásért és az ételért cserébe L. László megkövetelte, hogy a férfi minden ház körüli fizikai feladatot elvégezzen, a fakivágástól a haszonállatok gondozásán át egészen a bevásárlásig.

Megengedte neki, hogy a környéken szezonális, kétkezi munkákat vállaljon, azonban az ezért járó fizetséget minden esetben elvette tőle. A férfi minden rábízott feladatot elvégzett, tekintve, hogy a munkaadója veréssel fenyegette.

L. Lászlónak saját keresete nem volt, a prostituált nőktől kapott összegekből, illetve a munkásától elvett pénzekből tartotta el magát és a családját. Az évek során több millió forintot halmozott fel.

A férfit október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogta el a rendőrség. A gyanúsított terhére róható bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A nyomozás tovább folyik, így a KR NNI felderítői vizsgálják, hogy a férfinak voltak-e társai, illetve bővül-e a sértetti kör.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE  Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.