Hazaküldtek a kisvárdai kórházból egy fiút, mondván, semmi baja, másnap meghalt

2022.10.15. 12:09
A 12 éves fiút a háziorvosa kórházba utalta, de onnan hazaküldték, mondván, semmi baja. Másnap reggel viszont a gyermek összeesett, és meghalt. A család a kórházat teszi felelőssé, ezért az intézményben vizsgálatot rendeltek el.

Meghalt egy 12 éves fiú, aki Dombrádon élt a szüleivel. A múlt héten betegedett meg, lázas volt, nem evett, nem ivott, egyre rosszabbul lett, ezért édesanyja a háziorvoshoz vitte – írja a Bors. A doktor a kisvárdai kórházba küldte a gyermeket és édesanyját, a család szerint azonban ott már nem történt érdemi vizsgálat.

Az édesanya húga szerint az intézményben nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatot, és infúziót sem kapott a gyerek. A kórházban azt mondták, nincs semmi baja, van miből leadnia, mert van tartaléka, és csupán annyit tanácsoltak, hogy igyon sok vizet. A nagynéni leírása szerint a kisfiú aznap este otthon már nem evett, nem ivott, majd lefeküdt aludni.

Reggel felkelt, összeesett, és ennyi volt egy 12 éves gyermek élete

– írta a nagynéni. A család a kórházat okolja a történtekért, bár a kisfiú már otthon halt meg, és a halál okát sem tisztázták egyelőre.

Sajnálatos a haláleset, amely nem az intézményünkben történt. Az ezt megelőző eseménnyel kapcsolatban intézményünkben vizsgálat zajlik. További részletekről nem áll módunkban tájékoztatást adni. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki

– válaszolta a lap megkeresésére a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház főigazgatója, Hegyi Henrik.