Lázár János learatta a jól végzett munkája gyümölcsét

2022.10.16. 16:59
Birsalmát szüretelt Lázár János a hétvégén, amiről fényképeket is megosztott a közösségi médiában. A miniszter azt is elárulta, miért a birs a kedvenc gyümölcse.

Gyümölcsszüretelésről osztott meg fényképeket saját közösségi oldalán Lázár János építési és beruházási miniszter. A tárcavezető ezek tanúsága alapján birsalmát szüretelt, ami a bejegyzés szerint az egyik kedvenc gyümölcse.

S hogy miért, arra a következő választ adta:

Mert fanyarédes, épp olyan, mint én.

A miniszter azt is megjegyezte, hogy a birs több mindenre is használható, így többek között befőttnek, kompótnak, birsalmasajtnak és pálinkának.

Elkészült az új építőipari kerettörvény

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy elkészült az új építőipari kerettörvény, amit Lázár János jelentett be az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) konferenciáján Budapesten.

A törvényről már szerdán tárgyalni kezdett a kabinet, az elkészült változatot több hónapos előkészítő munka előzte meg. A hazai építőiparban 2023. január 1-jével kezdődhet új szakasz, korábban mintegy 26 szervezettel folytattak egyeztetést, az új szabályozáshoz megközelítőleg kilencszáz javaslat érkezett, melynek jelentős részét be is építették.