Dobrev Klára utcára szólította a magyarokat

20220919101224 PAP 8075
2022.10.16. 19:56
Október 23-án mindenki tüntessen a maga módján – üzente a magyar állampolgároknak Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

„Eljött az ideje, hogy október 23-án mindannyian tiltakozzunk. Csendben vagy határozottan, de utcára, magyar!” – ütött meg harcias hangot Dobrev Klára, aki a Facebookon jelentkezett be vasárnap este.

„Jövő vasárnap vegyük birtokba az utcákat, tereket. Aki tud, tüntessen, akinek ez nem lehetséges, menjen ki az utcára sétálni és beszélgetni, barátokkal, idegenekkel. Beszélgessetek az országról, közügyeinkről. Hangosan tiltakozva vagy csendben, de elszántan. Keressétek meg és csatlakozzatok a hozzátok legközelebbi tüntetéshez, vagy csak menjetek ki sétálni, beszélgetni a közterekre” – fűzte hozzá a politikus.

A diákok biztosan tüntetnek

Az Adom Diákmozgalom szervezésében október 23-ra újabb szolidaritási tüntetést szerveztek a Magyar Tudományos Akadémia előtt a tanáraikért kiálló diákok. A mozgalom megalapítói a tüntetés támogatására szólították fel a lakosságot.

„Támogasd te is 1956 forinttal az október 23-i tüntetést” – szólít fel a mozgalom a honlapján.

„Minden 1956 forint vagy afeletti támogatás esetén ajándék kitűzőt kaphatsz a tüntetésen, amely átvételére a kihelyezett standunkon lesz lehetőség” – írták a támogatásra bátorításként, valamint a tüntetésre is hívják az embereket.

(Borítókép: Dobrev Klára 2022. szeptember 19-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)