Az NNK beszámolt, milyen a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

2022.10.19. 12:40
Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint a 41. héten országos átlagban továbbra is stagnált a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A tendenciát tekintve enyhe emelkedés Békéscsabán és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep mintáiban tapasztalható, míg a többi helyszínre stagnálás jellemző.

Közölték azt is, hogy a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két településen – Kecskeméten és Zalaegerszegen – a mérsékelt, a többi mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

Nőtt a halottak száma, de kevesebb az aktív fertőzött

A kormányzati tájékoztatóportál szerda reggeli közleménye szerint ugyan a halottak száma nőtt a legfrissebb adatok szerint, az új fertőzöttek és az aktív fertőzöttek számában csökkenés tapasztalható Magyarországon. A gyógyultak száma folyamatosan nő.

Az előző heti adatok szerint a beoltottak száma 6 418 810 fő, közülük 6 205 327 fő a második, 3 898 566 fő a harmadik, 357 678 fő már a negyedik oltását is felvette. További részleteket ebben a cikkünkben írtunk.