Megérkeztek a mínuszok

B  OB20220928003
2022.10.21. 05:50
Pénteken néhol mínusz 4 fok is várható, napközben azonban sok helyen 20 fok lesz. Hétvégén pedig még ennél is melegebbre lehet számítani.

Pénteken nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, így szűrt napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik.

Hajnalban a Dunától keletre mínusz 4 és 1, a Dunántúlon 1 és 8 fok közötti hőmérséklet várható. 

Napközben a déliesre forduló áramlással viszont egyre melegebb levegő áramlik fölénk, délnyugaton helyenként már elérhetjük a 20 fokot, az Északi-középhegységben viszont még marad a hűvös, 13-14 fok körüli csúcsokkal. Egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk nyugat felől, de esni nem fog. Fronthatás nem várható – írja az Időkép.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható, ugyanakkor megjegyezték, hogy péntekre virradó éjszaka foltokban köd képződhet.

A hétvégén 24 fok is lehet

Szombaton már jóval enyhébb lesz a hajnal, 5 fok alatti minimumok csak egészen északon fordulhatnak elő, a szelesebb dél-dunántúli tájakon pedig nem lesz hidegebb 12-13 foknál. Napközben felhős lesz fölöttünk az ég, de délutánig számíthatunk naposabb időszakokra, a legtovább délen.

Többfelé feltámad a délnyugati szél, a Dunántúlon nagy területen meg is erősödhet. Az ország nagy részén újra elérjük a 20 fokot, délen 23-24 fokot mutathatnak a hőmérők. Délután egy gyenge hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé várható majd eső, zápor, a legtöbb csapadék vasárnap hajnalig északkeleten hullhat. 

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem várható. Csupán keleten, délkeleten lesz időnként több felhő az égen. Kellemes idő várható, 18-22 fokos maximumokkal.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Ködös őszi reggel színeződő lombok a debreceni Nagyerdőben lévő Békás-tónál 2022. szeptember 28-án. Fotó: Oláh Tibor/MTI)