Itt van Magyarország nagy mesekönyves segélyakciója

IMG 3482 Mesekonyvgyutjes 20221017-1440x9999
2022.10.21. 08:44
Használt mesekönyveket várnak a Foxpost automatákba november 6-ig. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a csomagküldő szolgáltatás közös akciójában olyan gyermekeket szeretnének támogatni, akiknek a mese, az olvasás, a könyvek világa luxusnak számít családjaik megélhetési nehézségei miatt.

Közösen indított mesekönyvgyűjtést a rászoruló gyerekeknek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Foxpost csomagküldő szolgálat – számolt be honlapján a segélyszervezet.

A szervezők november 6-ig várják azokat a jó állapotú, de már nem használt mesekönyveket, melyekkel olyan gyermekeket szeretnének támogatni, akiknek a mese, az olvasás, a könyvek világa luxusnak számít családjaik megélhetési nehézségei, a mindennapi terhek miatt.

Az akcióhoz könnyen lehet csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a Foxpost országosan elérhető, több mint 700 csomagautomatájának egyikébe kell csak elhelyezni. Az összegyűlt könyveket pedig a segélyszervezet húsz településen több mint háromezer rászoruló, többféle korosztályú gyereknek fogja eljuttatni. Kiemelik: az összefogáshoz Trokán Anna színművésznő is csatlakozott, aki a jótékonysági akció népszerűsítésében segédkezik.

Használt, de jó állapotban lévőket (nem szakadt, nem összefirkált), új mese- és ifjúsági könyveket a babáknak valótól egészen a tiniknek szólókig. Köszönjük, ha segítesz! 

– hangsúlyozták a közlemény végén. 

(Borítókép: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet)