Sofőr szállíthatja munkába a jogosítvány nélküli tankerületi vezetőt Szigetváron

2022.10.21. 20:55
Sofőr szállítja munkába a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját, Bognár Lászlót. Legalábbis ezt állítja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A Klebelsberg Központ ugyanakkor megjegyezte: a tankerületi vezetőknek nincs szolgálati autójuk és sofőrjük sem.

Szolgálati autóval és sofőrrel jár munkába a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója. Ezt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő állítja, aki azt is hozzáteszi: Bognár Lászlónak nincs jogosítványa.

Az RTL Híradójának beszámolója szerint a tankerületi igazgató mintegy ötven kilométerre lakik munkahelyétől. Bognár László még május végén mondott le képviselői mandátumáról a pécsi önkormányzatban, ahol a Fidesz színeiben politizált.

Döntését azzal indokolta, hogy már sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti Pécshez, akkor ugyanis már másfél éve vezette a Szigetvári Tankerületi Központot. A csatorna híradójának stábja péntek reggel le is filmezte, amikor a sofőr megérkezett Bognár Lászlóért, nagyjából fél óra várakozás után pedig el is indultak Szigetvárra.

Egy olyan országban, ahol krétára is alig van pénz, és egy olyan országban, ahol a menzán a gyerekek egészen elképesztő, ételnek nevezett valamiket kapnak a pénzhiány miatt, az, hogy egy tankerületi vezető sofőrrel járjon be a lakhelyétől sok tíz kilométerre, elfogadhatatlan

– fogalmazott az RTL-nek Hadházy Ákos.

Klebelsberg Központ: Nincsenek sofőrök

A műsorban a Klebelsberg Központ válaszában leszögezte, hogy a tankerületi vezetőknek nincs személyes sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra.

Mint fogalmaztak: a járműveket kizárólag logisztikai, szállítási, ellenőrzési és karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, valamint a kötelező programokkor használják.