Orbán Viktor is gratulált az új olasz miniszterelnöknek

2022.10.22. 12:00
A közösségi médiában gratulált az új olasz kormánynak Orbán Viktor miniszterelnök. Giorgia Meloni, újdonsült olasz miniszterelnök kormánya szombat délben tette le az esküjét.

Letette esküjét az új olasz kormány szombaton. Orbán Viktor a közösségi oldalán gratulált Giorgia Meloni kabinetjének. A politikus egy nappal az eskütétel előtt, pénteken fogadta el miniszterelnöki megbízatását. 

Giorgia Meloni olyan nő, aki sosem adja fel. Mától ő Olaszország miniszterelnöke. Gratulálok! Avanti Ragazzi!

– írta a bejegyzésben a miniszterelnök. 

Mint arról korábban írtunk, az olasz elnöki palota főtitkára pénteken azt közölte, azonnal, további egyeztetések nélkül elfogadta a miniszterelnöki megbízatást Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FDI) elnöke a Sergio Mattarella államfővel tartott újabb találkozón. 

Meloni korábban úgy nyilatkozott, a soron következő olasz kormány egyik legnagyobb kihívása a helyreállítási alapból származó uniós pénzek lehívása lesz a szükséges reformokkal együtt, amelyeket végre kell hajtani. A Draghi-kormány folyamatosan halogatta a dolgot, késlekedett a program végrehajtásával, ezért az ő kormányának kell szembenéznie ezzel.