Nem zárt be a Balaton

2022.10.23. 11:00
Ősszel is csábító célpont a tó és környéke.

A jövőben a pénztárca, a minőség és a kerékpár lesz a legfontosabb a Balatonon – vélekedik a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Fekete Tamás közleményében kitért arra, hogy idén tizennégy alkalommal szervezik meg a nyitott Balaton akciót, amelynek célja, hogy megmutassák: 

a Balaton a nyár végével nem zárt be, számos program várja a látogatókat november végéig.  

Az idegenforgalmi szakember szerint a rezsiárak emelkedése arra ösztönzi idén ősszel a balatoni vállalkozókat, hogy az eddigieknél is jobb szolgáltatásokat nyújtsanak, hiszen a vevők jobban megnézik, mire is költik pénzüket.

A nyitott Balaton akció keretében elsősorban az állatbarát helyekre és a cukrászdák bemutatására koncentrálnak, de szeretnék azokra a programokra is felhívni a figyelmet, amelyek a következő hetekben zajlanak a Balaton körül. A programok száma évről évre növekszik, a helyi szervezők idén ősszel is több mint száz kisebb-nagyobb eseményt kínálnak.

A halloween-akciók, a tökös fesztiválok és a Márton-napi mulatságok például több ezer embert vonzanak idén is a régióba, és a legtöbb vendéget azokra az eseményekre várják, amelyek a család minden tagjának szólnak.

Az őszi időszak sportok tekintetében a vitorlázás mellett leginkább a kerékpáros kirándulásoknak kedvez.

A néhány napos expedíciók mellett egyre többen vállalkoznak rövidebb túrák megtételére, miközben célállomásként egy-egy nyitva tartó vendéglátóhelyet is beiktatnak az útitervbe. Fekete Tamás szerint a kerékpáros turizmus fellendüléséhez nagymértékben hozzájárul, hogy idei ősz elején átadták a fővárost a Balatonnal összekötő kerékpáros út legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon.