Szivárog a Majki Alsó-tó völgyzáró gátja

2022.10.23. 09:51
Az Oroszlányi Horgász Egyesület tulajdonát képező Majki Alsó-tó völgyzáró gátján több helyen folyást és szivárgást észlelt a tógazda.

A gát már több éve folyik, eddig azonban érthetetlen módon nem kerítettek sort a javítására – közölte az egyesület némi információgyűjtés után. A közleményükben kitértek arra is, hogy a gátat 2018-ban négymillió forintért javították meg, ami nem vezetett eredményre.

„Több szakemberrel megvizsgáltattuk a gát javításának lehetőségeit és alapos megfontolás után a cementes injektálás mellett döntöttünk” – írja az Oroszlányi Horgász Egyesület. Ez a megoldás jár a legkisebb fizikai beavatkozással és ár-érték arányban a legkedvezőbb – hangsúlyozták.

A folyások az árapasztók mellett és azok alatt vannak, így ezek két oldalán 3-3 méteres sáv kerül beinjektálásra. A művelethez 20 mázsa cementet fognak felhasználni, a munkavégzés előreláthatólag az elkövetkező két hétben megtörténik.

A munka végeztével annak eredményéről is tájékoztatót fognak adni, addig pedig arra kérik az odalátogató horgászokat, hogy viseljék türelemmel a munkavégzést.