Magyar színekben pompázott a Niagara-vízesés

D MTI20221024001
2022.10.24. 08:21
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a piros-fehér-zöldbe öltözött Niagara-vízesésről osztott meg egy látványos felvételt közösségi oldalán.

Látványos videót tett közzé Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A mindössze 20 másodperces felvételen a piros-fehér-zöld színekben pompázó Niagara-vízesés látható, a tengerentúlon ezzel a látvánnyal emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseiről.

Eközben Magyarországon

Vasárnap országszerte programokkal emlékeztek meg az október 23-i eseményekről. A szokásokhoz híven idén is a Parlament előtti Kossuth Lajos téren vette kezdetét az ünnepség, ahol Novák Katalin köztársasági elnök engedélyére felvonták a nemzeti lobogót, amit a Himnusz kísért.

Később, 11 órától Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet, rendhagyó módon ezúttal Zalaegerszegen, a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épületének átadóünnepségén.

Délután szolidaritási tüntetést szervezett az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Műegyetem elé. A hatalmas tömeg egészen a Szabadság híd végéig kígyózott.

Az október 23-i eseményekről az összefoglaló cikkünket ide kattintva tudják elolvasni.

(Borítókép: Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére ismét magyar nemzeti színekkel világítják meg a Niagara-vízesést 2022. október 23-án. Immár harmadszor kapott magyar nemzeti színű világítást a vízesés kanadai és egyesült államokbeli oldala az ünnep idejére. Fotó: Kralovanszky Balázs/MTI)