Egy gyermek és egy férfi halt meg a békéscsabai balesetben

2022.10.25. 17:29

Békéscsaba külterületén, a 44-es főútnak a Békéscsaba és a kétsopronyi elágazás közötti szakaszán kedd délután frontálisan összeütközött egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi.

A balesetben az autó vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 47-es főútra terelik – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

beol.hu úgy tudja, a balesetben az autó vezetője és utasa, 

egy férfi és egy gyermek vesztette életét.

Az autó sofőrje beszorult a roncsok közé, őt feszítővágó berendezéssel emelték ki a helyi hivatásos tűzoltók. A mentőszolgálatnál elmondták: azonnal a helyszínre riasztottak egy mentőorvosi kocsit, egy esetkocsit, egy mentőgépkocsit, illetve útnak indították a szentesi mentőhelikoptert is. 

A férfi újraélesztésére nem volt remény, a gyermek újraélesztését megkezdték, és hosszasan küzdöttek érte, azonban a sérülései következtében a kitartóan végzett traumás újraélesztés sem vezetett eredményre. Emellett egy könnyű sérültet, a teherautó sofőrjét a helyszíni ellátást követően kórházba szállítottak a mentők.

Az Útinform azt írja, hogy a 84-es főúton Sümeg térségében két személyautó ütközött össze. A 25-ös kilométernél a főutat lezárták. A rendőrség a forgalmat eltereli. Továbbá a 4-es főúton, Debrecen belterületén, a Rakovszky Dániel utcában egy busz gyalogost gázolt. A 226-os kilométernél irányonként egy-egy sáv járható.

Az M1-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon, a börcsi pihenő kijáratánál több kamion ütközött össze. A 134-es kilométernél a pályát lezárták, a forgalmat megállították. Azt tanácsolják, hogy aki teheti, a 160-as Mosonmagyaróvár-csomópontnál hajtson le a pályáról, és az 1-es főúton kerüljön. Visszatérni Abda után a 85-ös főúton keresztül a 129-es csomópontnál lehet. Az ellenkező, Hegyeshalom felé vezető oldalon a bámészkodók miatt torlódás alakult ki – közölték.