Energetikai felárat vezet be a PalKonyha, így próbálják elkerülni a bezárást

2022.10.25. 19:56
Energetikai felárat vezet be a PalKonyha Panzió Speiz tulajdonosa, így próbálja elkerülni a bezárást.

A vendéglátóhely Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, a kialakult gazdasági helyzet miatt „a téli hónapokra be kell vezetniük egy úgynevezett rendkívüli energetikai felárat valamennyi szolgáltatásukra”. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy nem szeretnének árat emelni és nem szeretnének bezárni sem, csupán valahogy túl szeretnék élni „az előttünk álló, még soha nem látott időszakot”.

A panzió azt ígéri, amint konszolidálódik a helyzet, visszavonják „ezt az átmeneti megoldást”.

Köszönjük kedves megértéseteket. Nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy jöttök, és talán igy nem kell bezárnunk, mint ahogy nagyon sok vendéglátóegység teszi mostanában

– fogalmaztak a bejegyzés végén.

A vállalkozás megálmodója egyébként Tóth Vera énekesnő párja, Pauli Zoltán gasztronómiai szakember.

Szenvedélyem a gasztronómia, ami közben hivatásommá vált. Saját szerelemvállalkozásom (PalKonyha) mellett elszánt zászlóvivője vagyok a vidéki gasztronómiának belföldön és nemzetközi fórumokon egyaránt

– írja magáról honlapján a tulajdonos.

Legendás helyeket kényszerít térdre a válság

Mint arról korábban beszámoltunk, az elszálló alapanyag- és energiaköltségek nehéz helyzetbe hozták a vendéglátóipart, ezért évtizedek óta működő szállodák és éttermek kénytelenek ideiglenesen vagy végleg bezárni.

A válság miatt már több európai országban külön energiadíjat kezdtek el felszámolni a szállodák és az éttermek. Ezek közül néhány hotel éjszakánként vagy tartózkodásért kér el pluszösszeget, mások átalánydíjat állapítottak meg.