18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megerőszakolták, majd a patak mellett hagyták a 15 éves fiatalt

2022.10.25. 18:42
Tizenötéves lány sérelmére elkövetett csoportos szexuális erőszak miatt ítélt nem jogerősen több év szabadságvesztésre három férfit a Budapest Környéki Törvényszék kedden – tudatta a bíróság sajtóosztálya.

Az eljárás adatai szerint a három, egymással rokoni kapcsolatban álló elkövető – akik közül kettő fiatalkorú – 2019. március 1-jén késő este busszal utazott Budapestről Pécelre. A járatra felszállt a nyugtatók és alkohol hatása alatt álló, akkor 15 éves sértett, beszélgetni kezdett az elkövetőkkel, és cigarettát kért tőlük.

Az egyik vádlott közölte, hogy csak akkor ad, ha leszáll velük a buszról. A lány beleegyezett, a három vádlottal egy patakparthoz ment, ahol a vádlottak kihasználták bódult állapotát, és mindhárman szexuális cselekményt követtek el a sérelmére, megalázták és kiszolgáltatott helyzetben magára hagyták.

A törvényszék társtettesként elkövetett szexuális erőszak miatt az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat két év hat hónap, a másodrendű, fiatalkorú vádlottat négy év hat hónap fiatalkorúak börtönére ítélte, a harmadrendű vádlottat pedig hét év fegyházbüntetésre.

Jogorvoslat benyújtására az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a harmadrendű vádlott védője nem volt jelen. Az első- és a másodrendű vádlott és védőik felmentés, illetve enyhítés miatt nyújtottak be jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős – írta az MTI. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.