Újabb magyar városban szűnt meg az ingyenes parkolás

2022.10.26. 06:23
Novembertől már Győrben sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámmal rendelkező autók.

Novembertől már Győrben sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámmal ellátott autók, így több mint egy tucatra nőtt azon települések száma, ahol hozzányúltak a zöld rendszámos parkolási kedvezményhez.

Mint arról az e-cars.hu beszámolt, a töltés idején a publikus töltőkön továbbra is ingyenes marad a parkolás. Ezzel a lépéssel azonban meglehet annak az esélye, hogy bizonyos autótulajdonosok a kábel csatlakoztatásával, de a töltés el nem indításával parkolónak használják a töltőket.

A portál szerint a közgyűlési vitán olyan mondtatok hangzottak el, hogy „az elektromos autók ára több mint 10 millió forint, ezért az autó tulajdonosa ki tudja fizetni a parkolási díjat”. Továbbá a lakosság azt nehezményezte, hogy a száz férőhelyes parkolóban miért vettek el két helyet az elektromos autótöltőnek, hisz úgysem áll ott senki.

Több nagyobb városban is megszűnt a kedvezmény

Mint megírtuk, Szentendrén április 1-jével szűnt meg a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása. A városvezetés szerint túl sok ilyen kocsi fordult meg a településen, emiatt pedig gyakran torlódott a forgalom a városban. 

Emellett már Ajkán, Siófokon, Nagykanizsán és Hódmezővásárhelyen is megszűnt a kedvezmény, Pécs és Miskolc egyelőre csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg az ingyenes parkolást, a tisztán elektromos járművektől nem.