Az orrunkig sem látunk szerdán, akkora köd lesz

DEBRE20220927006
2022.10.26. 06:08
Szerdán leginkább ködös, felhős időre számíthatunk, ám helyenként többfelé kisüt a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 17 megyében lesz érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés tartós, sűrű köd miatt. A nappali csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Szerdán többfelé lesz párás, ködös a reggel, elszórtan szitálás is kialakulhat, helyenként pedig kora délutánig is megmaradhat. Napközben a Dunától keletre sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, miközben nyugat felől felhők érkeznek Magyarország fölé, de csak néhol fordulhat elő átmenetileg gyenge eső. A Dunántúl északi felén helyenként élénk lehet a délies szél. 

Hajnalban 4 és 11, délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint 17 megyében egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben tartós, sűrű köd miatt. 

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Vigyázzunk, mert könnyen megfázhatunk

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban zajló melegedés hatására a melegfrontra érzékenyek körében migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság és tompaság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok is. A párás, ködös reggeli órákban pedig nagy lesz a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Gyalogosok a ködös időben Debrecenben 2022. szeptember 27-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)