Egy apa gyermekével összejátszva halomnyi terméket akart ellopni egy áruházból

2022.10.26. 10:47
Kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt vádiratot nyújtottak be azzal az apával szemben, aki gyermeke segítségével tolta ki a fotocellás ajtón a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit.

Az édesapa a családjával március végén egy tatabányai áruházban több mint 120 ezer forint értékben pakolt különböző termékeket a bevásárlókocsijukba. Csakhogy ezután fizetés nélkül akart távozni. A férfi két szeszes italról is letépte az áruvédelmi eszközt.

A férfi arra kérte 11 éves gyermekét, hogy maradjon a bejáratnál, hogy amikor a vásárlók érkeznek és a kapu kívülről kinyílik, akkor menjen ki, majd jöjjön be. 

Amikor a gyermek a kapuhoz közelített, a fotocellás ajtó kinyílt, ekkor pedig a férfi kitolta a bevásárlókocsit a benne lévő termékekkel.

A lopási kísérletet a biztonsági szolgálat észlelte, így a férfit és gyermekét a kijáratnál feltartóztatták.

A bűncselekmény elkövetését beismerő férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak. Az ügyészség azt is kérte a Tatabányai Járásbíróságtól, hogy az elkövetőt meghatározott időre tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A próbaidőre a kiskorú felügyeletet kap. Az elkövetőt arra is kötelezték, hogy vegye fel a kapcsolatot valamely állami közfoglalkoztatási szervvel, vagy jelentkezzen közmunkára a helyi önkormányzatnál.