Novák Katalin meghallgatta az egyik pedagógusszervezet javaslatait

2022.10.26. 15:34
Novák Katalin a győri Révai Miklós gimnáziumba látogatott, ahol az iskolát igazgató Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével egyeztetett. A köztársasági elnök szerint mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében.

Novák Katalin fogadalmat tett: a köztársasági elnök a következő években végigjárja Magyarországot, a Kéktúra teljesítése mellett minden megyébe hivatalosan is ellátogat.

Egy mosonmagyaróvári meghívásra Novák Katalin szerdán el is indult Győr-Moson-Sopron megyébe, ahol első útja a megyében járva Horváth Péterhez, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökéhez vezetett, aki a győri Révai Miklós gimnázium igazgatója is.

A köztársasági elnök beszámolója szerint meghallgatta Horváth Péter véleményét és tapasztalatait.

Egyetértettünk: mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében. Háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződésem, hogy motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez

– fogalmazott bejegyzésében hivatalos oldalán Novák Katalin, aki azóta a Lipóti pékség üzemét is megtekintette Lipóton, ahonnan Mosonmagyaróvárra utazik, hogy közösen emlékezzen a helyiekkel az ’56-os sortűz áldozataira, amelyről lényegében máig nem tudni, hogy pontosan hány halálos áldozatot követelt.