Fürjes Balázs reagált Bedő Dávid Indexen megjelent véleménycikkére

2022.10.27. 18:34
A baloldal lenézi a magyar munkásokat, és lejáratja Magyarországot – közölte Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fürjes Balázs Facebook-oldalán tette fel a kérdést, hogy a baloldal vajon a fizetségért járatja-e le Magyarországot, és kinek az érdeke Magyarország lejáratása.

Az államtitkár reagált az Indexen megjelent véleménycikkre, amelyben Bedő Dávid momentumos képviselő bírálta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter gondolatait, amint Európa versenyhátrányának okait taglalta az energiahordozók terén.

„A baloldal lenézi a magyar munkásokat, a vidéki embereket”

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese kifejtette, szerinte milyen momentumos szemüveggel nézve az ország.

Fürjes Balázs szerint Bedő Dávid momentumos képviselő múlt heti indexes véleménycikkében „felmondta a balos közhelyszótárt”, amely szerint „a magyar munkaerő nem szakértő, nem minőségi, nem gondolkodik, nem élet- és versenyképes”.

Business as usual: a baloldal megveti, lebecsüli, lenézi a magyar munkásokat, a vidéki embereket. A baloldal szerint csak az olcsó munkahelyek és az adóoptimalizálás miatt választanak minket a nálunk befektető külföldi vállalatok. Szomorú képet festenek rólunk a baloldali politikusok, amikor harmadosztályú összeszerelő üzemnek írják le Magyarországot

– közölte Fürjes Balázs. Hozzátette: „a világ szerencsére nem így lát minket, és a tények is egészen mást támasztanak alá”.

Kifejtette: a valóság az, amiről Dag Hartelius, a svéd nagykövet is beszélt szerdán, a budaörsi Tetra-Pak gyár alapításának 30. évfordulója alkalmából.

Idézte a svéd nagykövetet, aki azt mondta, skandináv szemüvegen át nézve a világot nem azért lettek stratégiai befektetők Magyarországon, mert olcsóbb a termelés, mivel legalább olyan fontos, hogy a szükséges mennyiségű és minőségű képzett munkaerő is adott.

Két fő csapásirány van: az egyik az autóipar, a másik az IT-szektor, ma már senki sem kék gallérosként gondol Magyarországra. A tradicionális iparvállalatok mellett a high-tech is megtalálja a számítását ebben az országban

– mondta a svéd nagykövet. Mint arról az Index is beszámolt, a svéd Tetra-Pak anno elsőként kötelezte el magát Budaörs mellett, amely azóta az agglomeráció ipari-üzleti fellegvára, sőt, Fürjes Balázs szerint a világ egyik vezető élelmiszer-feldolgozó és csomagolóipari vállalatának számít.

Az államtitkár kiemelte: „miközben a svédek elismerően nyilatkoznak a magyar munkaerőről, a baloldal lenézi a magyar dolgozókat”. Szerinte ezzel a hozzáállással lehetetlen képviselni az emberek érdekeit, de ez nem is elvárható a baloldali ellenzéktől, amely „sok millió dollár külföldről kapott júdáspénzt éget el”. Hozzátette, „idegen zsoldból csak idegen érdekeket lehet képviselni”, a magyarokét nem.