Az éjszaka közepén gyújtotta rá a házat volt szeretőjének családjára

2022.10.27. 13:53
Több ember ellen kitervelt emberölési kísérlet miatt emeltek vádat egy negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 2021 júliusában egy alvó családra akarta rágyújtani a házat Pápa közelében.

A vádirat szerint az elkövető korábban bensőséges kapcsolatban volt a házban alvó egyik férfival, viszonyuk azonban megromlott, a férfi nem kereste a vádlott társaságát, élettársával pedig esküvőre készült, amelyről az elkövető is tudott.

A bosszúvágy fűthette

A vádlott két nappal a sértettek esküvője előtt, éjjel egy óra körül, tudva, hogy a szülők és kiskorú gyermekeik is otthon tartózkodnak, megpróbálta rájuk gyújtani a házat.

A Veszprém Megyei Főügyészség szerint tettét előre megtervezte és a tűzgyújtáshoz szükséges eszközöket vitt magával, arcát pedig szájmaszkkal, fejét csuklyával álcázta.

Az elkövető a nyitott kapun keresztül jutott be az udvarra, ahol a gázolajjal átitatott ruhadarabokat egy lombseprűre tekerte, majd meggyújtotta, és azzal három helyen is lángra akarta lobbantani a ház tetőszerkezetét.

Még időben észlelték a tüzet

A házban lakó asszony azonban épp akkor ébredt fel, és a mosdóból észlelte az ablak előtt felcsapó lángokat, a bejárathoz szaladt, és kiabálva ébresztette élettársát. Ez arra elég volt, hogy a gyújtogatót megfékezzék, a meggyújtott tetőlécek és az előtető tartólécének izzása pedig magától kialudt. Az asszony megpróbált elmenekülni, de a ház előtti kocsibejárónál elkapták, majd a rendőrség helyszínre érkezéséig ott tartották.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.