Felmentették Zugló alpolgármesterét

2022.10.28. 16:39
Bizalomvesztés miatt Horváth Zsolt a továbbiakban nem láthatja el Zugló alpolgármesteri feladatait.

Horváth Csaba arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy felmentette tisztségéből alpolgármesterét. Mint közleményében írja, egy polgármester és egy alpolgármester kapcsolata közvetlen munkakapcsolat. 

E munkakapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség és az együttműködés. Nincs olyan vita, amit ne lehetne megbeszélni, amire ne lehetne közösen megoldást találni. De mindig, minden körülmények között igazat kell mondani.

A polgármester kitér arra, sajnálja, hogy Horváth Zsolt, Zugló alpolgármestere a napokban olyan döntést hozott, amellyel aláásta ezt a bizalmat. A DK-s alpolgármester Horváth Zsolt, aki most hirtelen 180 fokos fordulattal luxusberuházásnak minősítette a Zuglóban a Bosnyák térre tervezett nagyszabású Városközpont-beruházást. Korábbi álláspontját anélkül változtatta meg, hogy erről személyesen tájékoztatta volna a polgármestert és többi kollégáját.

Egy sajtóközleményből kellett megtudnom, hogy mást gondol, mint amit a szemembe mond.

Veszélyben négyszázmillió forint

Horváth Csaba szerint a felelőtlen és átgondolatlan döntés veszélybe sodorta azt a négyszázmillió forintot, amelyet Zugló az Egészséges Budapest Program keretében nyert el.

A konfliktus, amelyet döntésével Horváth Zsolt okozott, nem politikai, a legkevésbé sem pártpolitikai, hanem emberi – vélekedett Horváth Csaba. A zuglói polgármester szerint minden munkahelyi környezetet megmérgez az őszinteség hiánya vagy egy intrikus munkatárs. Ez a hozzáállás méltatlan az elmúlt három év közös munkájához, méltatlan az alpolgármesteri tisztséghez, 

de mindenekelőtt méltatlan a zuglói polgárokhoz.

Horváth Csaba hozzáteszi: a legtöbb súlyos hibát ki lehet javítani, Horváth Zsolt azonban nem mutatott megbánást, nem kért elnézést. Emiatt a bizalom elveszett, és a közös munka az eddigi formában nem folytatható. 

A fentiekre tekintettel azt a döntést hoztam, hogy alpolgármesteri feladatai alól felmentem, hatásköreit elvonom, ezeket átmenetileg magam látom el

– írja Horváth Csaba.