Marad a londoni időjárás, párás, ködös napok elé nézünk

DEBRE20221027011
2022.10.28. 06:01
Pénteken leginkább ködös időre lesz kilátás, csapadék azonban nem valószínű. Veszélyes időjárási jelenség sem lesz ezen a napon. A nappali csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Pénteken sokfelé ismét párás, ködös lesz a reggel, és helyenként ködszitálás is előfordulhat. Napközben felhősebb és naposabb időszakok válthatják egymást, északkeleten lehetnek tartósabban borongós körzetek. Csapadék továbbra sem várható, a szél pedig gyenge, mérsékelt marad. 

Délután 15 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a felhősebb tájakon viszont  hűvösebb idő várható.

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján veszélyes időjárási jelenség nem várható, így sem riasztás, sem figyelmeztetés nem lesz érvényben erre a napra. 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban zajló melegedés hatására a melegfrontra érzékenyek körében migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság jelentkezhet. Kiemelték: a párás, ködös időben nagyobb a megfázás veszélye.

Marad a pára hétvégére is

A hosszabb távú előrejelzés szerint hétvégén sem jön változás az időjárásban. Sokfelé párás, ködös reggelekre, napközben az ország egy részén napos időre van kilátás, de várhatóan egyre nagyobb területen lesznek olyan tájak, ahol tartósabban megmarad a köd és a rétegfelhőzet. Itt 14 és 15 fok körül, máshol 18 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet. 

Mint írták, az átlagtól kissé melegebb, őszi idő és a párás, ködös reggelek a következő hét elején is velünk maradnak, sokfelé napközben is maradni fog a lehangoló idő.

Hétfőn és kedden a nyugati, délnyugati, déli tájakon valószínű, hogy a napsütés győz a köddel szemben. Az északnyugati tájakon helyenként feltámad az északias szél, kedden erős lehet néhol. 15 és 21 fok között alakulnak a maximumok.

(Borítókép:  A Badacsony (b) és a Gulács tanúhegyek (j) a ködös Balaton mögött Fonyódról fényképezve 2022. október 27-én.  Fotó:  Czeglédi Zsolt/MTI)