Így változik a boltok nyitvatartása, sok helyen szombat lesz a hétfőből

D  TT20111201004
2022.10.29. 11:50
Hétfőn lehet némi változás, ezért mindenképpen érdeklődjön a boltok nyitvatartásáról, de csak kedden tartanak majd zárva az üzletek. Igaz, akkor is lesz lehetőség vásárolni pár helyen.

A hosszú hétvégén a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl, az Aldi és a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet a megszokott nyitvatartási rend szerint működik, október 31-én, hétfőn is várják a vásárlókat. Kedd, mindenszentek napja az egyetlen, amikor zárva tartanak.

A hétfői napot korábban már ledolgoztuk, így az szabadnapnak minősül, ami miatt a boltok a szombati nyitvatartási rendet követik. Ez azonban nem jelent túl nagy változást, mivel a legtöbb üzletláncnál nincs különbség a szombati és a hétköznapi nyitvatartás között, de mindenképpen érdeklődjön, mielőtt a bevásárlószatyor után nyúl. A CBA, illetve a Príma hálózat, valamint a Coop és a Reál boltjai például üzletenként eltérő nyitvatartással működnek.

Ha vásárolni akar, így készüljön:

  • Október 29-én, 30-án (szombaton és vasárnap) a boltok a szokásos nyitvatartás szerint üzemelnek.
  • Október 31-én, hétfőn is marad a szokásos nyitvatartás, de néhány helyen a szombati rendet követik.
  • November 1-jén, kedden a boltok zárva tartanak.
  • November 2-től, szerdától újra a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva.

A bevásárlóközpontok és a plázák este nyolc és kilenc között zárnak be, sok élelmiszerüzlet azonban tízig is nyitva van hétköznap. Az üzletek egyenként határozzák meg nyitvatartásukat, vannak boltok, amelyek a bevásárlóközpontok üzemidejéhez igazodnak.

A Világgazdaság összeállítása szerint kereskedelmi szempontból kifejezetten jól jön a hosszú hétvége, ugyanis a boltok kapnak három olyan napot, amikor a vásárlók zöme nem dolgozik, így van idejük vásárolni.

A november 1-jei, keddi ünnepnapon csak a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok és egyes trafikok tartanak majd nyitva. Az OMV Spar Express üzletek is kivételt képeznek, azok ugyanis ünnepnapok alatt is nyitva tarthatnak.

Az ügyeleti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján juthat pontos információkhoz.

(Borítókép: Kovács Attila / MTI)