Újraélesztő gépet adott át Gulyás Gergely

2022.10.29. 20:39
Életmentő mellkaskompressziós készüléket adott át a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon szombaton a nagyközségben harminc éve működő mentőállomás jubileumi ünnepségén.

Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 mellkaskompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze. A miniszter a Facebook-oldalán közzétett néhány fotót, a bejegyzésben pedig hozzátette:

az új életmentő eszköz megvételéhez azzal a több mint egymillió forinttal járulhattam hozzá, amit a bíróság ítélt meg az egyik baloldali szennyhírportál hazugságai miatt.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy a kisebb településeken is komoly fejlesztések valósuljanak meg. Kiemelte a Magyar Falu program nyújtotta támogatásokat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a vidéki emberek minden területen ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a nagyvárosiak.

„Az a számtalan előny, ami egyébként együtt jár a vidéki léttel, ne találkozzon azokkal a hátrányokkal, amelyek az infrastruktúra fejletlenségéből következnek” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy az utak felújítását tekintve is sokat léptek előre.

A miniszter beszélt arról is, hogy az orvosbéreket sikerült nagymértékben növelni, és az egészségügyi dolgozók esetében is jelentős lépések történtek, de további béremelésre is szükség van. Ezt a nehéz években is igyekeznek megvalósítani, és mindent megtesznek azért, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen.

A rendezvényen Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője kifejezte háláját a mentőállomáson dolgozóknak és mindenkinek, aki segítette a mentőállomás fejlődését. Kitért arra is, hogy „mennyi mindent csináltak az elmúlt években”, felújították például a Tiszalúc és Tiszadob közötti utat, és egy hulladékudvart is megépítettek. A legfontosabb eredménynek pedig a tiszalúci esetkocsi elindítását nevezte, amely idén januártól 24 órás orvosi ügyeletben szolgálja a helyieket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy a most átadott készülék gyakorlatilag egy második születésnap lehetőségét hordozza, hiszen a segítségével életeket menthetnek. Az újraélesztő gép mellett kiemelte a SzívCity applikáció fontosságát is, ami lehetővé teszi, hogy a helyszínhez legközelebbi elsősegélynyújtót a beteghez irányítsák.