Háztetőkön keresztül menekült a józsefvárosi markecoló

2022.10.29. 10:33
A józsefvárosi rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kizsebelte alkalmi ivócimboráját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett miatt folytat eljárást egy sátoraljaújhelyi férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. október 22-én 1 óra 30 perc körül a Józsefvárosban elvette egy magatehetetlen férfi tárcáját − közölte a rendőrség

A nyomozás adatai szerint a markecoló egy utcasarkon szólította le a már akkor ittas férfit, aki még egy üveg sörre is meghívta őt. Amikor áldozata elaludt, újdonsült ismerőse elvette a tárcáját. A sértett körülbelül fél óra múlva tért magához, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A józsefvárosi rendőrök néhány órával később a Bérkocsis utcában találtak rá a feltételezett elkövetőre, aki egy háztetőn próbált elrejtőzni. Még ekkor is menekült, de a rendőrök a nyomában voltak, több háztetőn és társasházon keresztül üldözték, végül a Rákóczi úton fogták el.

Az egyenruhások megtalálták nála az áldozata iratait és pénzét, amit lefoglaltak és jogos tulajdonosának visszaadtak.

A 26 éves S. Alexet a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók kifosztás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.