Levelet írt a mélyen megrendült Kövér László

2022.10.30. 20:07
Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki Kim Dzsin Pjónak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése elnökének a szombati szöuli – halloweeni rendezvény során történt – tömegszerencsétlenség miatt vasárnap.

„Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy egy ünnepi rendezvény során bekövetkezett szerencsétlenség 150-nél több halálos áldozatot és több tucat sérültet követelt múlt éjjel Szöulban” – tartalmazza az MTI-hez eljuttatott levél.

„A magyar Országgyűlés nevében megerősítem, hogy Magyarország a Koreai Köztársaság mellett áll ezekben a tragikus pillanatokban” – fogalmazott Kövér László, aki őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Szintén részvétét fejezte ki a történtek miatt Kim Jung Dzsónak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése alelnökének Jakab István, az Országgyűlés alelnöke.

Sok fiatal van az áldozatok között

Dél-Korea fővárosában sokan meghaltak, miután a halloweenünnepségek idején az egyik szűk utcán lökdösődés tört ki.  

Három éve ez volt az első haloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat és a fizikai távolságtartást. A partira indulók közül sokan maszkot és halloweeni jelmezt viseltek. Számos áldozat húszas éveiben járó nő.

Az országos tűzoltósági hivatal és a belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy mintegy ötven embernek állt le a szíve, százan pedig megsérültek helyi idő szerint vasárnapra virradóra, írja az MTI.