Bencsik András: Szörnyetegek lepték el a tanári pályát

DSC8608
2022.10.31. 12:23
A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője hosszan beszélt arról, hogy „söpredék lepte el a pedagógusi pályát” az utóbbi években.

A műsorban Pankotai Lili nagy visszhangot kiváltó slamjéről beszéltek. Bencsik András szerint a slam poetry egy hülyeség, mert abból áll, hogy „ami kapásból eszedbe jut, leírod, és ezt komolyan kell venni”. Szerinte Pankotai Lili nem több „egy kis butuska fruskánál”, aki így tett, és

az apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát te hülye vagy, hogy beszélhetsz így?! 

– mondta a Demokrata főszerkesztője. Majd ezután tért át a tanárokra, és azt mondta róluk: 

Több ismerőssel beszéltem, kétségbeesetten mondják: egy olyan söpredék lepte el a pedagógusi pályát […] Egy ilyen momentumos, nagypofájú nihilista, semmiházi társaság lepte el az iskolákat, beleértve az egyházi iskolákat is.

Bencsik András ezután azzal folytatta, hogy szerinte Pankotai Lilit is a saját egyházi iskolájának tanárai buzdították arra, hogy álljon ki a tömeg elé, és ezzel „cédát” csináltak belőle. Ezután visszatért arra, hogy „nagyon nagy baj van Magyarországon az oktatásban, ellepte a pedagógusi pályát – főleg a középiskolában – egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar. Itt az ideje, hogy fölébredjünk” – mondta.

Ezután Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője és a Hír TV volt tartalomigazgatója is elemezni kezdte a slamet. Szerinte nem is csak a trágárkodással van a baj, hanem azzal, hogy „Lili nem mondott semmit, Lilinek gőze nincs, mit akar mondani”, és ezt szerinte „nem lehet eladni költészetnek”.

Szörnyetegek, megtalálták Magyarország gyenge pontját 

Bencsik András egy későbbi kérdésnél visszatért arra, hogy „az a névtelen tanár”, aki szerinte Pankotai Lilit taníthatta és befolyásolhatta, „osztályokat fertőz meg”.

Ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek. És ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteggenerációt, mert ez a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy csak eszköznek használták fel

– mondta Bencsik András, aki szerint ezek a tanárok „módszeresen” tesznek tönkre egy teljes generációt,

és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, amikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi […] megtalálták Magyarország gyönge pontját, az SZDSZ föléledt

– vélekedett. 

A Szabad Föld főszerkesztője ezen kívül arról is beszélt a műsorban, hogy a pedagógusok most „azért tüntetnek, mert ki akarnak robbantani egy permanens zavargáshullámot, mert meg akarják buktatni ezt az egészséges, civilizált rendszert, amit a többség akaratából hoztunk létre”.

A teljes adás itt megtekinthető. Bencsik András már tett erős kijelentéseket a Hír TV különböző műsoraiban.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)