Vacogásra felkészülni: megvan, mikorra várhatók az első mínuszok

DSOKI20201129007
2022.11.01. 16:33
A harmincnapos meteorológiai előrejelzés szerint novemberben fokozatosan csökken a hőmérséklet. A november legmelegebb napja Magyarországon várhatóan kedden, míg Budapesten szerdán lesz. Szerdára pedig egyes fokú, sárga figyelmeztetést is adtak ki tartós, sűrű köd miatt. Pár száz méteres lesz a látótávolság Baranya, Somogy, valamint Zala megyében.

Magyarországon kedden, míg Budapesten szerdán várható a legmagasabb hőmérséklet novemberben. Az előrejelzések szerint kedden a nappali csúcshőmérséklet 12 és 23 fok között várható, csütörtökön viszont 13 és 18 fok között lesz a levegő. Csapadékra a hét vége felé pénteken és szombaton számíthatunk. 

Hétvégére 11 és 16 fok közé hűl a levegő. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség várható. A szolgálat három megyében tartós, sűrű köd miatt adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést. Pár száz méteres látótávolság lesz jellemző

  • Baranya, 
  • Somogy,
  • valamint Zala megyében. 
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Ekkor érkeznek a mínuszok

Az Időkép harmincnapos előrejelzése szerint Budapesten fokozatosan csökken a hőmérséklet novemberben. A kezdeti 16 és 18 fokos nappali csúcshőmérséklet a hónap közepére maximum 10 Celsius-fok alá eshet, november 16-án ugyanis átlagosan 9 fokra számíthatunk napközben, míg éjszakára legfeljebb 3 fokot mérhetünk. 

Advent első vasárnapjától megérkezik Magyarországra az igazi fagy: a november 28-i éjszakára mínusz 1 fokot ígérnek a meteorológusok. A hónap utolsó napjaiban a nappali csúcshőmérséklet is csak 4 fok körül alakul, éjszaka viszont már csak maximum 1 fokra számíthatunk. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Dérrel borított erdő a Mecsekben Pécs közelében 2020. november 29-én. Fotó: Sóki Tamás / MTI)