Reagált a budapesti német nagykövet, miután Schmidt Mária azt mondta, Németország nem létezik

kombó
2022.11.01. 16:10
Az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mellett Julia Gross, Németország budapesti nagykövete is reagált Schmidt Mária kijelentésére, miszerint Németország nem létezik. A diplomata arra kérte férjét, hogy menjen ki az utcára, és nézze meg, hogy létezik-e még az ország.

Mint megírtuk, a Hír TV vasárnap esti Bayer Show című műsorának Schmidt Mária volt a vendége, akit a műsorvezető kérdezett többek között az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos álláspontjáról, valamint Németországról és a kormánykoalícióban részt vevő Zöldek szerepéről is.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy fogalmazott, hogy ők „most a legnagyobb Amerika-csicskák”, majd Bayer Zsolt azon kérdésére, hogy szerinte van-e még Németország, úgy felelt, hogy „már nincs”. 

E kijelentését Schmidt Mária azzal indokolta, hogy a német kancellár nemcsak hogy nem szólalt fel az Északi Áramlat vezetékeit érő terrortámadás után, de korrupciós vizsgálat alatt is áll, az Európai Bizottság német elnöke, Ursula von der Leyen is a Pfizer-vakcina-beszerzések SMS-ezései miatt.

Én nem hiszem, hogy ők abban a helyzetben vannak, hogy bármiben nemet mondjanak az amerikaiaknak

– vonta le a következtetést mindezek után a Terror Háza Múzeum főigazgatója. 

Márki-Zay Péter klasszikust idézett

Hódmezővásárhely polgármestere a műsor után közösségi oldalán reagált Schmidt Mária szavaira, amit „böszme” kijelentésnek minősített. 

Schmidt Máriának üzenem, hogy Németország igen is van, és polgárai jóval kevesebb gonddal küzdenek, mint mi idehaza. Nemrégiben például a német állam átvállalta minden háztartás és kkv decemberi gázszámlájának kifizetését 

– írta. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ezzel együtt azt javasolta, hogy inkább olyan dolgokról beszéljenek, ami valóban nincs, például hazánkban: megbecsült tanárok és szociális dolgozók, európai szintű bérek, demokratikus jogállami keretek vagy független közmédia. 

Ezekről kellene vitázni, és nem egy Németországról kialakított hamis képpel riogatni a propagandamédia által amúgy is félrevezetett embereket

– húzta alá Márki-Zay Péter.

A német nagykövet is reagált a kijelentésre

Julia Gross, Németország budapesti nagykövete frappánsan reagált Schmidt Mária kijelentésére, miszerint Németország nem létezik. A diplomata megkérte a férjét, hogy menjen ki Berlin utcáira és nézze meg „megszűnt-e létezni” az ország. 

Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinbe, és – hé, még mindig ott vagyunk!

– fogalmazott Twitter-bejegyzésében a nagykövet. 

Csak annyit tudok mondani, hogy akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni

– fogalmazott a videóban Gross férje. 

(Borítókép: Márki-Zay Péter és Schmidt Mária. Fotó: Nagy Tamás / Kaszás Tamás / Index)