Bezárják a Honvéd stadionját

B RKL20200726098
2022.11.02. 21:07
Először csak a pályafűtést kapcsolják le, november közepétől azonban teljesen bezárják a Honvéd stadionját, a Bozsik Arénát.

„Az energiaválság, a drasztikusan növekvő rezsiköltségek és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatok minden felelősen gazdálkodó intézményt költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítenek” – írja az oldalán a Honvéd FC. Először csak a pályafűtést kapcsolják ki, november közepétől azonban be is zárják a Bozsik Arénát. 

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a Bozsik Arénát, melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is

– írják a közleményben. 

Október elsejétől kezdve az alábbi intézkedéseket vezetik be a „Budapest Honvéd FC működésének és munkavállalóinak biztonsága, valamint a munkahelyek megvédése érdekében”: 

  • az energiatakarékosság jegyében a klub intézményeiben szabályozta a központi hőmérsékletet, valamint az energiafelhasználást;
  • home office-munkarendet vezetett be azokon az osztályokon, ahol a távmunka megvalósítható;
  • átszervezte Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályáinak világításának csökkentése érdekében, valamint a pályakarbantartási munkák idejét és mennyiségét;
  • a pályafűtést az idei évben nem használja a klub;
  • bezárta a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgálóhelyiségeit, illetve korlátozta a Honvéd Shop nyitvatartását.

A válságkezelési intézkedések célja a Budapest Honvéd FC működőképességének fenntartása, amelyet első körben a fentebb leírt takarékoskodással, átszervezésekkel, racionalizálással próbál megoldani a klub.

Mindezek mellett azonban azt is vizsgálják, hogy milyen további lehetőségeik vannak a drasztikusan megnövekedett költségek fedezésére – zárja a szervezet közleménye.

(Borítókép: A Budapest Honvéd FC stadionja, az új Bozsik József Stadion építése a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában. Fotó: Róka László / MTI)