Villámlás és jégeső fenyegeti az egyik vármegyét, kiadták a figyelmeztetést

D  VG20160329004
2022.11.02. 16:49
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Vas megyére zivatar miatt. Kiemelték, hogy az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentheti, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Szerdán végre elbúcsúzunk a sűrű ködmezőktől, sokfelé előbukkan végre a nap is, de alapvetően mindenütt marad a sok felhő. Eleinte elszórtan, késő délutántól főleg a Dunántúlon és északon alakulhat ki elszórtan gyenge eső, zápor – írja az Időkép, amely hozzáteszi, hogy északkeleten továbbra is maradhat a szürke idő. Az északnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad, 

délután 14-20 fok várható.

Villámlás és jégeső is előfordulhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Előrejelzésükben arra figyelmeztetnek, hogy az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentheti, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

A figyelmeztetést egyedül Vas megyére adták ki.

Mint írják, este, késő este az Alpok térségéből kis eséllyel a nyugati határvidékre besodródhat egy-egy zivatar, amelyet intenzív csapadék, esetleg apró szemű jég kísérhet.

Fokozódhatnak az ízületi fájdalmak

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán hidegfronti hatás terhelheti a szervezetet, az érzékenyebbek fejfájásra, migrénre, erősödő reumatikus fájdalmakra panaszkodhatnak. Fokozódhatnak az ízületi fájdalmak, a műtéti hegek, régi csonttörések helye érzékenyebbé válhat.

A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél átmenetileg még negatív hatások állhatnak fent. Az immunrendszer megerősítésének érdekében a gyümölcs- és zöldségfogyasztást javasolják, valamint felhívják a figyelmet a folyadékfogyasztásra is.

(Borítókép: Varga György / MTI)