Baj van a Suzukikkal, több ezer autóst figyelmeztettek

DSZZS20221020040
2022.11.02. 08:41
Egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására, ezért a Suzuki Motor Corporation visszahívási kampányt indított.

A megdagadt szelep ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is teszi a dolgát, azonban a vezetőnek erősebben kell nyomnia a pedált a fék működtetéséhez – írja a hvg.hu.

A szervizbe vitt autókban a szerelők kicserélik a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét. A Magyar Suzuki itthon ingyen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket. A cég méltányosságból azoknál a járműveknél is díjmentesen dolgozik, amelyeknél már lejárt a gyári garancia.

Az Esztergomban gyártott autók is érintettek

A 2015 és 2022 között készült autók javítása 60-90 percet vehet igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül a külföldről behozott Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek a kampányban.

A vállalat értesíteni fogja az érintett autósokat, addig a Suzuki online rendszerében alvázszám alapján bárki leellenőrizheti, hogy a kocsija javításra szorul-e – teszi hozzá a HVG.

(Borítókép: Kiszállításra váró autók az esztergomi Suzuki-gyár készgépkocsi-tárolójában 2022. október 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)