18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Légpuskával lőtte le szomszédja kutyáját egy 16 éves fiú

2022.11.03. 16:52
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatalkorút, aki – a megalapozott gyanú szerint – lelőtte az egyik szomszédja kutyáját Szikszón.

A Szikszói Rendőrőrs állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves helyi fiúval szemben – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a fiatalkorú 2022. október 29-én a délutáni órákban egy légpuskával meglőtte az egyik szomszédja – zárt portájáról kiszökött – kutyáját, amely a későbbiekben – az orvosi kezelés ellenére – elpusztult.

A kihallgatáson a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Legutóbb a heves megyei Markazon történt hasonló eset, amikor sörétes puskával lőttek agyon egy kutyát. Az állatot egy kamionsofőr az úton fekve találta meg, ezért a kutya gazdái először azt hitték elütötték.

A boncoláskor azonban egy apró, sörétes puskából származó lövedéket találtak, ami az állat tüdejét, és a szív fölötti artériáját találta el, amitől az elvérzett.