Puskával fenyegette a keszthelyi étterem vendégeit egy férfi

2022.11.03. 13:52
Fegyveres garázdaság miatt vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki lőfegyverhez hasonlító gumilövedékes puskával rontott be egy keszthelyi étterembe.

A 33 éves férfi tavaly szeptemberben az esti órákban egy lőfegyvernek látszó, gumilövedékes, dupla csövű puskával jelent meg egy keszthelyi étterem teraszán, ahol aztán azt kérdezte kiabálva a vendégektől, hogy

„ki kér golyót a fejébe?”

Az elkövető a pincérek többszöri felszólítására sem hagyta abba a fenyegetőzést, sőt odalépett az egyik vendéghez, majd a kezében tartott puska csövét a férfi homlokához szorítva tőle is megkérdezte: „Kérsz egy golyót a fejedbe?”, aztán néhány másodperc elteltével otthagyta. A sokkhatás alá került vendégek moccanni sem mertek, csak egy távolabb ülő kisgyermekes anyuka igyekezett elmenekülni a teraszról – derült ki a Zala Megyei Főügyészség közleményéből.

A fenyegetőző férfi később kisétált az utcára, majd a hátizsákjába tette a fegyvert. Akkor számonkérve a történteket odalépett hozzá az étterem tulajdonosa. Az elkövető erre dühösen két kézzel mellkason ütötte a tulajdonost, majd a táskából ismét elővette a fegyvert, és újra fenyegetőzni kezdett. A civakodást csak a tulajdonos többszöri felszólítása után fejezte be, és végül távozott a helyszínről.

A Keszthelyi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Az ügyészség egy felvételt is közétett az étteremben történtekről. Figyelem! A következő képsorok a nyugalom megzavarására is alkalmasak lehetnek.