Több megyére is figyelmeztetést adtak ki

D KOM20221025005
2022.11.03. 06:33
Ködösen és párásan indul a csütörtök, elszórtan eső, zápor is kialakulhat. Napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség várható, hat megyében tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.

Csütörtökön többfelé indulhat párás, ködös idővel a nap, néhol szitálás is előfordulhat, nyugaton pedig elszórtan átmenetileg kisebb eső, zápor is kialakulhat. Napközben időnként előbújhat a nap a felhők közül, a legtöbb napsütésre az északkeleten élők számíthatnak.

Számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúl északi felén és a főváros térségében megélénkülhet a délkeleti szél – írja az Időkép.

Hajnalban 4 és 10, napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

csüt du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség várható. Egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben tartós, sűrű köd miatt

  • Békés,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar,
  • Heves,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében.
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezeken a részeken csak lassan javulhatnak a látási viszonyok.

Pénteken a Dunántúlon és a középső tájakon már többfelé várható eső, ugyanis egy hullámzó frontrendszer hatására sok felhő lesz felettünk. Ezen a napon Győr-Moson-Sopron és Vas megyében számíthatunk csapadékra. 

Nem várható időjárási front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a hajnali, reggeli nyirkos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, akár intenzívebb végtagfájdalmak is jelentkezhetnek.

A változékony időjárás miatt ugyanakkor fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok, valamint tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat. A naposabb tájakon élők közérzete javulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Komka Péter/MTI)