2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok újságírójának az ATV műsorában

DMOHA20191209009
2022.11.04. 12:24
Kellemetlen jelenetsor játszódott le az ATV Start Szigorlat című részében, ahol Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok újságírójának, Szalai Szilárdnak a kérdéseire, csak abban az esetben, ha a két műsorvezető megismételte neki a kérdést.

Az ATV Start című műsor Szigorlat című részében általában két műsorvezető és egy más médiumtól meghívott újságíró szokott kérdéseket feltenni az interjúalanyoknak, így a péntek reggeli adásban a két műsorvezető, Krug Emília és Kárász Róbert mellett a Pesti Srácoktól Szalai Szilárd tette volna fel kérdéseit Ferencváros polgármesterének, Baranyi Krisztinának. A polgármester azonban nem volt hajlandó válaszolni Szalai kérdéseire, ugyanis ahogy fogalmazott:

Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem. Ugye én régóta hangoztatom és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el

– mondta a IX. kerületi polgármester, amikor az újságíró arról kérdezte, mi a helyzet a ferencvárosi rezsiszámlákkal.

Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak. Nem értem, hogy mit keres itt a Pesti Srácok újságírója

– tette hozzá Baranyi.

Krug Emília próbálta menteni a menthetőt, és közbevágott azzal, hogy „a televízió védelmében elmondaná, talán ez az egyetlen csatorna, ami tényleg minden oldalról próbál kérdezőt is találni, illetve minden oldalról fogad politikusokat is”, ez azonban látható módon nem győzte meg Baranyit, aki annyit válaszolt:

Igen, csak ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék.

Kárász Róbert ezután a szerkesztői szabadságra hivatkozott, majd arra kérte a polgármestert, hogy ha feltesznek neki egy kérdést, akkor ne minősítse azt, hanem válaszoljon rá. A műsor hátralévő részében csupán úgy volt hajlandó válaszolni Baranyi Krisztina, ha azokat megismételte neki a két műsorvezető.

(Borítókép: Baranyi Krisztina. Fotó: Mohai Balázs / MTI)