A rendőrség még eltűntként keresi Szűcs Tamást, a családja nem adta fel a reményt

2022.11.04. 06:55
Több mint egy hónapja tűnt el a 32 éves Szűcs Tamás, a Pátria Nyomda termelési igazgatója, aki egy koncertre indult barátaival a Budapest Parkba, ahonnan épségben távozott, azóta azonban senki nem látta. A rendőrség egy holttestet talált Budapesttől 55 kilométerre, Adonynál, akinek a ruházata megegyezik Szűcs Tamáséval, a férfi apósa azonban bízik benne, hogy a két eset nem egyezik egymással.

Több mint egy hónappal ezelőtt írtunk róla először, hogy a rendőrség nagy erőkkel keres egy 32 éves férfit, aki szeptember 28-án éjfél előtt nem sokkal egy IX. kerületi szórakozóhelyről távozott, majd nem sokkal később nyoma veszett. A hatóság közölte, hogy Szűcs Tamás körülbelül 190 cm magas, sportos testalkatú, haja szőkésbarna, borostás, szemüveget visel. Utolsó ismert ruházata fehér pulóverből, fekete farmerból, sötét sportcipőből és piros, eldobható esőkabátból állt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lapunk megkeresésére azt mondta, hogy a férfi eltűnésével kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Az Indexnek a férfi felesége, Szűcs-Szabó Lilla arról beszélt, hogy egy szemtanú az eltűnés után hetekkel jelentkezett a családnál, hogy látta Szűcs Tamást a hídon. A híd térfigyelő kamerája időkorlát miatt törölte a felvételt, így csupán annyi látszik, hogy a férfi felment a Rákóczi hídra.

Holttestet találtak a Dunában

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség honlapján körözést adtak ki egy holttestre, akit Adonynál sodort partra a víz. A férfi ruházati leírása megegyezik Szűcs Tamáséval, hiszen szintén világos színű felső, fekete farmer és sötét sportcipő volt rajta. Személyleírásuk szintén hasonló, ugyanis a magasság, illetve a borosta is megegyezik, a körözésben leírt személy azonban kopasz volt. 

Az esetre Szabó János, a férfi apósa is reagált Facebook-oldalán:

Ahogy a hírekben olvashattátok, ismeretlen férfit találtak a Duna adonyi szakaszán.

Hangsúlyozom: ISMERETLEN

– olvasható a férfi bejegyzésében, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg az azonosítás tart, addig számukra ismeretlen is marad a keresett személy.

Persze lehet ránk olvasni, hogy homokba dugjuk a fejünket, hiszen a rendőrségi felhívásban szereplő ruházat, termet stb... Nagyon hasonló a körözésben olvasható paraméterekhez. De akik úgy gondolják, hogy így teszünk, azokkal majd akkor fogok leülni beszélgetni, ha nekik tűnik el egy közeli hozzátartozójuk

– folytatta bejegyzésében, majd zárásként arra kért mindenkit, hogy próbáljanak hiteles forrásból tájékozódni.

A család számára mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy a rendőrség még mindig eltűnt személyként keresi Szűcs Tamást. Az ismeretlen holttest elleni körözést sem távolították el a police.hu oldalról.