Zajos volt a kutatás, legyen csendes a vége – kéri a meghalt topmenedzser családja

2022.11.06. 06:00
Csendben gyászol Sz. Tamás családja, miután több mint egy hónapnyi keresés után minden reményük szertefoszlott november 4-én, pénteken. A rendőrség aznap erősítette meg, hogy a Duna adonyi térségében talált holttest a szeptember 28-án eltűnt, 32 éves férfié. Sz. Tamás apósa azokhoz szólt nyilvános Facebook-bejegyzésében, akik segítették a keresést az elmúlt egy hónapban.

A budapesti rendőrség október 1-jén, szombat délután tette közzé hivatalos oldalán, hogy nagy erőkkel keresnek egy 32 éves férfit, aki szeptember 28-án, szerda éjjel tűnt el a IX. kerületből. A Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) az eltűnés után egy hónappal, október 28-án kerestük, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a férfit még mindig eltűntként keresik, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Aznap elértük telefonon a férfi feleségét, Lillát is, aki elmondta: három héttel az eltűnés után jelentkezett egy szemtanú, és ez akkor újabb reményt adott a családnak. Közben nagy erőkkel kerestek egy fővárosi taxisofőrt, mert egy kamera rögzítette, ahogy a férfi az eltűnése előtt leint egy autóst, ám rövid egyeztetés után a sofőr végül egyedül hajt el. A Pátria Nyomda termelési igazgatóját egy kamera felvételén látták utoljára, ahogy felsétált a Rákóczi hídra.

Szerettei az utolsó pillanatig hittek abban, hogy a 32 éves férfit megtalálják, még akkor is, amikor október 30-án a rendőrség közölte: a Duna adonyi térségében egy holttestet találtak. Többen találgatni kezdtek, hogy talán az eltűnt topmenedzserre bukkantak. Családja akkor rövid nyilatkozatban foglalta össze: amíg a rendőrség ismeretlen holttestként vizsgálódik, addig számukra is ismeretlen. Öt nappal később azonban beigazolódott legnagyobb félelmük, a rendőrség megerősítette, hogy Tamás holttestét találták meg a vízben. A családja minden eddigi bejegyzést, a férfi kereséséről szóló felhívást törölt a közösségi oldalakról, csupán egy, utolsó üzenet szólt azokhoz, akik segítettek a keresésben.

Kerestük Tamást, és megtaláltuk. Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna. Hogy ennek mi a valódi oka, azt kár boncolgatni, hiszen a végeredményen mit sem változtat. Köszönet minden jó szóért, együttérzésért. Eddig erre volt szükségünk, ezután viszont a béke és nyugalom, amire vágyunk. Zajos volt a kutatás, legyen csendes a vége

– fogalmazott Tamás apósa, aki családjaik nevében mindenkinek köszönetet mondott az eddigi segítségért.