Bejelentést tettek a közmédia épületénél tüntetők ellen

D1I4027
2022.11.06. 18:21
Ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt bejelentést tettek a rendőrségnél a miatt a demonstráció miatt, amelyet az MTVA székházánál tartottak péntek este.

A demonstrációról – amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szervezett – részletesen beszámoltunk ebben a cikkünkben. A tüntetésen a demonstrálók fáklyákat is gyújtották, és azóta egyes sajtóorgánumok azt állítják, hogy néhányan fel is akarták gyújtani az épület előtti területet (amit állításuk szerint csak a rendőrség akadályozott meg).

Ezzel összefüggésben most Tényi István korábbi fideszes politikus közölte, hogy bejelentéssel fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez a péntek este történtek miatt. Mint mondta, garázdaság vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett bejelentést a rendőrségen,

és Hadházy Ákos ellen is tett egy külön bejelentést. 

Az országgyűlési képviselőt Tényi István közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt panaszolta be a hatóságoknál. Ezzel összefüggésben a bejelentő arra is emlékeztetett, hogy e vétség egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – írta a Magyar Nemzet.

(Borítókép: Németh Kata / Index)