Szentkirályi Alexandra: Európa fázik, Ukrajna vérzik, Oroszország gazdagodik

2022.11.07. 21:03
„Nem véletlen, hogy a magyar kormány kezdetektől fogva békekötést szorgalmaz, mert az értelmetlen szankciók nem váltják be a Brüsszel által keltett reményeket” – mondta a kormányszóvivő hétfőn a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson.

Szentkirályi Alexandra a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró-sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „Brüsszel azt ígérte, hogy a szankciók nem terjednek ki az energiahordozókra, de végül a szankciók egyáltalán nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.”

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi helyzetben azt látni, hogy „Európa fázik, Ukrajna vérzik, Oroszország pedig gazdagodik. Ez az elhibázott szankciós politika következménye.”

A kormányszóvivő kiemelte: a néhány nappal ezelőtt szóba került újabb szankciós csomag, a kilencedik hírére máris megugrott a földgáz ára a tőzsdén. „Jól látható tehát, hogy van összefüggés a szankciók és az emelkedő árak között. A magyar kormány továbbra is azért fog harcolni, hogy ezek a szankciók vagy ne lépjenek életbe, vagy pedig Magyarországra nézve ne legyenek kötelező érvényűek” – mondta.

A magyar kormány ezekben a legnehezebb hetekben és hónapokban is ott fog állni a magyar emberek mellett, segíti a családokat és a nyugdíjasokat, valamint a vállalkozásokat, amelyek megélhetést és munkát adnak a magyaroknak, illetve harcolni fog a magyar érdekek érvényesítéséért

– zárta gondolatait Szentkirályi Alexandra. Salacz László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint az Európai Uniónak két válság kellett – a pandémia és az energiaválság – ahhoz, hogy rájöjjön, mennyire ki van szolgáltatva a nagyhatalmaknak.