Idén is a rácsok mögött töltheti a szentestét Schadl György

2022.11.07. 19:18
A Fővárosi Törvényszék meghosszabbította a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének letartóztatását.

A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt tartotta fent a kényszerintézkedést Schadl Györggyel szemben, aki a döntés értelmében az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig maradhat börtönben. A törvényszék végzése még nem végleges, mert azzal szemben a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést.

Morvai Attila, Schadl ügyvédje meglepődött a döntésen, ugyanis az ügyészség indítványa az volt, hogy ügyfele kerüljön bűnügyi felügyeletbe nyomkövető készülékkel felszerelve, ám a bíróság ennél súlyosabb döntést hozott – adta hírül a 24.hu.

Völner 83 milliós, Schadl 880 milliós illegális jövedelme

A végrehajtói kar elnökét tavaly novemberben tartóztatták le. Schadl abban a büntetőügyben vádlott, amiben Völner Pál is. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt volt igazságügyi államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – az MBVK elnökétől.

Schadl az ügyészség gyanúja alapján 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobb részt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából.

Völner Pál, Schadl György és társaik ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Összesen 22 embert állítanak bíróság elé. Schadl Györgyre tíz év börtönt kértek, Völner Pál nyolc évet kaphat, ha mindent beismer.