Már leaszfaltozták a Lánchidat, jöhet a próbaterhelés

BP-6719
2022.11.09. 14:56
Tizennyolc hónapnyi lezárás után hamarosan ismét megnyitják a dunai átkelőt.

November 9-én, szerdán elkészült a Lánchíd aszfaltozása. Az útpályát érintő építési feladatok közül már csak a szegély bevonatrendszerének kialakítása, valamint az útburkolati jelek felfestése van hátra. 

A Lánchíd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz, ekkor ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

Mindez azt jelenti, hogy a végéhez közeledik a Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása. A hídpályát december közepén visszakapja a forgalom, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgoznak a szakemberek. 

A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását, és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését.

A BKK tájékoztatása szerint a Lánchíd felújítása továbbra is az ütemterv szerint halad:

  • november 12-én, szombaton lesz az átkelő próbaterhelése, amelyben 24 darab húsztonnás teherautó vesz részt; a próbaterhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt;
  • a próbaterhelést követő hetekben a kivitelező szakemberei elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, emellett például folytatják a közvilágítás kiépítését, és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így az érintett területek továbbra is kordonnal elzárva a munkaterület részét képezik.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)  • Tippek
  • Megtakarítás